Året som har gått

Written by  / Tuesday, 06 January 2015 10:34 / Marte blog

Godt nytt år! Jeg vil starte det nye året ved å se tilbake på det året vi nettopp har lagt bak oss.

2014 var året hvor jeg gikk over til å konkurrere i åpen alderskategori og fikk møte meget sterk konkurranse både på EM, NM og VM. Sesongen startet for alvor i mai med EM i Bulgaria. På forhåndsnomineringen lå jeg rangert på topp, men med veldig sterk konkurranse bak meg både fra Russland og Nederland. Det ble en spennende kamp mellom meg og løfteren fra Nederland helt til siste slutt, hvor jeg sto igjen på toppen av pallen som den sterkeste av oss alle i -72 kg og hadde sikret meg mitt første EM-gull i mitt første år i åpen klasse! Fantastisk følelse!!

Men det var ingen tid til å ta det rolig etter EM ettersom NM var like rundt hjørnet. NM 2014 ble avholdt på Storefjell i Gol og var samtidig en flott markering for 40-årsjubileumet til Norges Styrkeløftforbund. Det er alltid gøy å løfte hjemme i Norge med kjente og kjære i salen og på plattingen. Formen på NM var naturligvis ikke helt super så kort tid etter EM, men jeg løftet meg her fram til mitt første NM-gull i åpen klasse og ikke minst stevnets beste kvinnelige løfter samt vinneren av kongepokalen! Det ble med andre ord full uttelling resultatmessig, selv om jeg løftet litt under min sammenlagtpers.

Neste mål på terminlisten var VM i november avholdt i Aurora, USA. Oppkjøringen til VM ble denne gang langt fra optimal. Jeg startet nye studier, flyttet til Russland og trente i et nytt miljø. Når jeg ser tilbake på det så tror jeg absolutt at stressfaktorer som mye reising, nytt språk, nytt treingsmiljø, ny mat og nye folk rundt meg påvirket formen. Selv om jeg fikk trent bra så gikk ikke ting optimalt, kroppen som er vant til en god del behandling både hos Muskelterapeuten Svein Wik og Askim Akupunktur begynte å krangle i fravær av kompetent behandling. Men med en landslagstrener som stiller opp på treninger og tilpasser treningen etter både form og kropp, så kom jeg meg i ganske grei form til VM. Det ble sølv i både knebøy og markløft, men jeg ble stående uten resultat i benkpress og dermed uten en totalsum. Jeg er helt klart fornøyd med å reise hjem med to sølv fra VM, særlig med tanke på at jeg var den yngste utøveren i toppen. Men jeg tar også med meg flere punkter som må jobbes med, noe jeg gleder meg til å vise på plattingen i 2015.

Alt i alt så var 2014 et godt år løftemessig, med nye rekorder og mange medaljer i viktige mesterskap. Jeg ønsker å gi mine samarbeidspartene for året 2014 en utrolig stor takk. Det er nettopp de som har gjort mine prestasjoner mulig! Stor takk til Olympiatoppen som har sett potensial i meg som utøver. Stor takk til Stena Drilling som nå har støttet meg i flere år, samt Elvranhytta som også har vært trofast sponsor i flere år. Tusen takk til Vitacon for samarbeidet. Og sist, men absolutt ikke minst, tusen takk til både Askim Akupunktur og Muskelterapaut Svein Wik for at dere hjelper kroppen min å tåle belastningen av både tunge treninger og stevner igjennom år på år! TUSEN takk for all støtte jeg har fått fra dere alle i 2014!

Treningen mot 2015-sesongen startet allerede rett etter VM i november i fjor. Neste store stevne blir EM i starten av mai i Tyskland hvor jeg har som mål å forsvare forårets gull! Dermed kommer NM like etter, i slutten av mai i Askim. Mot slutten av året har vi hovedmålet, nettopp VM! I år skal VM avholdes i Luxembourg i starten av november og målet er å forbedre meg fra forårets plasseringer. Jeg har allerede mange samarbeidspartnere på plass for året 2015 og setter uhyre stor pris på at de ønsker å støtte meg i 2015. Ta en titt på siden «sponsors» for å bli bedre kjent med mine sponsorer. Under «calendar» finner du datoer for årets store stevner; EM, NM og VM.

Jeg ønsker alle lesere et sterkt år!

Marte

Marte Elverum

Kontakt meg 

For forespørsler om foredrag, workshops eller personlig coaching, fyll ut kontaktskjema og beskriv hva du ønsker og jeg vil ta kontakt med deg innen kort tid. 

marte.elverum@gmail.com 

News
  • Styrkeløftåret 2015 er nå over Styrkeløftåret 2015 er nå over og jeg ønsker å ta et like tilbakeblikk på hvordan det har gått.
  • Året som har gått Godt nytt år! Jeg vil starte det nye året ved å se tilbake på det året vi nettopp har lagt bak oss.
  • Social media For more updates, pictures and posts check out my Facebook page, Instagram profile and my youtube channel